Grafika-Energy Solution

Energy Solution członkiem Polskiego Stowarzyszenia ESG

Energy Solution, firma zajmująca się profesjonalnym doradztwem w zakresie energii elektrycznej i gazu ziemnego, dołączyła do Polskiego Stowarzyszenia ESG.

Celem działań spółki Energy Solution jest poprawa efektywności energetycznej klientów korporacyjnych: zakładów produkcyjnych, punktów handlowych, sieci detalicznych, deweloperów, instytucji finansowych oraz podmiotów sektora publicznego. Firma oferuje kompleksowe i zrównoważone działania, które pozytywnie wpływają na bezpieczeństwo energetyczne oraz środowisko naturalne. Usługi świadczone przez Energy Solution w zakresie zrównoważonego doradztwa energetycznego obejmują m.in.: zarządzanie danymi, zarządzanie zakupami paliwa elektrycznego i gazowego, kalkulacje śladu węglowego przedsiębiorstwa / produktu, opracowanie strategii redukcji emisji obszarów działalności klientów w celu osiągnięcia ich neutralności klimatycznej, przeprowadzenie i wykonanie raportów audytu energetycznego, audytu efektywności energetycznej pod certyfikaty, czy audytu pod inwestycje.

– „Uważamy, że nasze kompleksowe podejście do poprawy efektywności energetycznej jest skutecznym sposobem na osiągnięcie celów energetycznych korzystnych zarówno dla finansów naszych Klientów, jak i mitygacji zmian klimatu. By móc w pełni działać w zakresie zrównoważonego rozwoju naszym fundamentem jest zespół wykwalifikowanych specjalistów, posiadających zaplecze merytoryczne potwierdzone wieloletnim doświadczeniem.” – powiedziała Agata Zieleniak, Energy Manager i Audytor Energy Solution. Pani Agata dołączyła również do grona członków Rady Innowatorów ESG.

Firma Energy Solution świadomie podchodzi do działań związanych ze zrównoważonym rozwojem. W ramach swojej działalności stworzyła portal ESG przeznaczony do raportowania niefinansowego, zawierający lokalną bazę danych branżowych. Ponadto, w portfolio spółki znajdują się takie usługi jak m.in. wsparcie Klientów w ramach długoterminowego zakupu zielonej energii i zawierania umów PPA, obrót gwarancjami pochodzenia i świadectwami pochodzenia energii elektrycznej, czy montaż elementów i budowa własnych źródeł wytwórczych.

Propagowanie idei ESG oraz wymiana wiedzy i doświadczeń to główne cele przyłączenia się firmy Energy Solution do Polskiego Stowarzyszenia ESG. To kolejny członek naszego Stowarzyszenia, który z determinacją oraz konsekwencją podchodzi do realizowania przyjętej strategii w zakresie zrównoważonego rozwoju. Cieszymy się, widząc pasję i zaangażowanie po stronie naszego Partnera, co z pewnością przełoży się na owocne i skuteczne działania.

– “Cieszymy się, że możemy powitać firmę Energy Solution w gronie członków Polskiego Stowarzyszenia ESG. Łączą nas wspólne cele, a także entuzjazm w zakresie promowania idei zrównoważonego rozwoju. Naszym organizacjom zależy na wprowadzaniu pozytywnych zmian, a także propagowaniu wiedzy i dzieleniu się najlepszymi biznesowymi praktykami. Jesteśmy przekonani, że współpraca z Energy Solution przyniesie wiele ciekawych i ważnych projektów” – powiedziała Joanna Dargiewicz – Rożek, członkini zarządu Polskiego Stowarzyszenia ESG.

Witamy w gronie członków Polskiego Stowarzyszenia ESG.