RAPORT: AI a ESG. Wyzwania przyszłości

Raport: "Sztuczna inteligencja a ESG. Wyzwania przyszłości"

Wypełnij formularz i pobierz Raport

W przypadku braku wiadomości na skrzynce mailowej prosimy o kontakt pod adresem e-mail: biuro@stowarzyszenieesg.pl.

Raport: "Sztuczna inteligencja a ESG. Wyzwania przyszłości"

Jak wynika z pierwszego w Polsce raportu dotyczącego wykorzystania sztucznej inteligencji w ESG, biznes wiąże z ta technologią olbrzymie nadzieje. Nadzieja ta jednak jest podszyta sporą dawką realizmu: zrozumienia dla obecnych ograniczeń AI oraz ryzyk, jakie ze sobą niesie.

Oczekiwania i obawy wobec AI w ESG prezentuje pierwszy dotyczący tego zagadnienia raport w Polsce opracowany przez Polskie Stowarzyszenie ESG, firmę Quality Watch oraz kancelarię prawną Rymarz Zdort Maruta. Raport  powstał na podstawie wywiadów pogłębionych z przedstawicielami kilkunastu dużych przedsiębiorstw.

Życzymy przyjemnej lektury!

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Zapraszamy do obejrzenia relacji z ESG & Sustainability FORUM "Go to the future" 2024

Prezentacja wniosków płynących z Raportu "Sztuczna inteligencja a ESG. Wyzwania przyszłości"

Zapraszamy do obejrzenia prezentacji wniosków płynących z Raportu “Sztuczna inteligencja a ESG. Wyzwania przyszłości”​ ESG & Sustainability FORUM “Go to the future” 2024 . To pierwsza edycja badania, w którym sprawdziliśmy jakie są szanse i wyzwania związane z wykorzystaniem sztucznej inteligencji w obszarze ESG. Za część badawczą odpowiada firma badawcza Quality Watch. Obszerny komentarz prawny przygotowali eksperci z kancelarii prawnej Rymarz Zdort Maruta.

W prezentacji udział wzięli twórcy Raportu: Piotr Szawiec, Dyrektor Zarządzający, Quality Watch, Anna Partyka – Opiela, Kancelaria Rymarz Zdort Maruta oraz Marta Biernacka – Miernik i Joanna Dargiewicz – Rożek, czyli Zarząd Polskiego Stowarzyszenie ESG.